Veleposlaništvo RS Vatikan /Novice /
02.04.2013  

Veleposlaništvo RS pri Svetem sedežu dogovorilo sodelovanje slovenskih učiteljev floristike pri predvelikonočni krasitvi notranjosti bazilike Sv. Petra, bazilike Sv. Janeza v Lateranu ter kapele Doma sv. Marte v Vatikanu od 27.-30. marca 2013

Veleposlaništvo RS pri Svetem sedežu je tudi letos z dobrim sodelovanjem z Governatoratom in predstojnikom Vatikanskih vrtov omogočilo sodelovanje učiteljem Biotehniškega centra Naklo s področja floristike in urejanja bivalnega prostora pri predvelikonočni krasitvi bazilike Sv. Petra, bazilike sv. Janeza v Lateranu ter kapele Doma sv. Marte v Vatikanu.

Tudi letos sta bila pri krasitvi predstavnika učiteljev Biotehničnega centra Naklo Peter Ribič in mag. Sabina Šegula poleg nizozemskih vrtnarjev (ki vsako leto zagotovijo tudi cvetje) edina tuja predstavnika s področja floristike, ki jim je bilo v projektu z vatikanskimi vrtnarji omogočeno ponovno sodelovanje pri krasitvi bazilik ter kapele Doma sv. Marte. Veleposlaništvo RS pri Svetem sedežu se je ob tej priložnosti s predstojnikom Vatikanskih vrtov dogovorilo za možnost sodelovanja učiteljev Biotehničnega centra Naklo pri krasitvi tudi v predbožičnem času.