Veleposlaništvo RS Vatikan /Novice /
07.05.2010  

Naknadni zakonodajni referendum o Zakonu o ratifikaciji arbitražnega sporazuma med Vlado RS in Vlado RH

Državni zbor RS je razpisal naknadni zakonodajni referendum o Zakonu o ratifikaciji arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške. Referendum bo potekal v nedeljo, 6. junija 2010.

Zakon loči dve kategoriji volivcev:

1. Državljani Slovenije, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji in so na dan glasovanja začasno v tujini (ZDOMCI): v kolikor želijo glasovati na veleposlaništvu RS ali po pošti iz tujine, se morajo z zahtevkom prijaviti na Državno volilno komisijo najkasneje do 22. maja 2010. Rok je prekluziven!

2. Državljani Slovenije, ki nimajo stalnega prebivališča na območju RS in so vpisani v posebni volilni imenik (IZSELJENCI): ti lahko glasujejo tako na veleposlaništvu RS v tujini, po pošti ali v primeru, da se na dan glasovanja nahajajo v Sloveniji, na posebnem volišču na sedežu okrajne volilne komisije "OMNIA". Rok za vložitev zahtevka za glasovanje po pošti je prav tako 22. maj 2010.

Volišče na veleposlaništvu RS pri Svetem sedežu bo na dan glasovanja odprto od 9:00 do 17:00.

Podrobnejše informacije o izvedbi referenduma ter potrebne obrazce najdete na spletni strani Državne volilne komisije RS: www.dvk.gov.si