Veleposlaništvo RS Vatikan /Novice /
28.04.2011  

OBVESTILO - Zakonodajni referendumi

Državljane Republike Slovenije obveščamo, da bo 5. junija 2011 potekalo glasovanje o treh zakonodajnih referendumih in sicer o Zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, o Zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju ter o Zakonu o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih.

Glasovati bo mogoče tudi na Veleposlaništvu Republike Slovenije pri Svetem sedežu, po pošti ali v Republiki Sloveniji (volišča OMNIA).

IZSELJENCI:

Državljani Republike Slovenije s stalnih prebivališčem v Republiki Italiji ali Vatikanu bodo na svoj naslov v tujini prejeli obvestilo o poteku referenduma in o možnostih glasovanja. V primeru, da izseljenci želijo glasovati po pošti, morajo najkasneje do 21. maja 2011 Državni volilni komisiji (DVK) posredovati zahtevek za glasovanje po pošti, skeniranega (zaradi podpisa) na naslov rvk(at)gov.si, po faksu na + 38614331269 ali po pošti na naslov DVK, Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana.

Pred glasovanjem bo na veleposlaništvu razgrnjen volilni imenik izseljencev, ki bo na vpogled za preverjanje morebitnih nepravilnosti vpisanih podatkov.

ZDOMCI:

Državljani Republike Slovenije, ki se začasno nahajajo v tujini lahko glasujejo na veleposlaništvu. Pri tem morajo DVK najkasneje do 21. maja 2011 posredovati izpolnjen zahtevek za glasovanje na veleposlaništvu ali po pošti. Zahtevek je potrebno posredovati skeniranega (zaradi podpisa) na  rvk(at)gov.si, po pošti na naslov DVK, Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana ali po faksu na + 38614331269.

Vsi potrebni obrazci se nahajajo na spletnih straneh Državne volilne komisije: www.dvk.gov.si

Volišče na Veleposlaništvu Republike Slovenije pri Svetem sedežu bo na dan glasovanja odprto od 9:00 do 17:00.