Veleposlaništvo RS Vatikan /Novice /
17.05.2019  

Slovenski medeni zajtrk v Ameriški mednarodni šoli Marymount v Rimu, 17. maj 2019

Veleposlaništvo Republike Slovenije pri Svetem sedežu je 17. maja 2019 v ameriški mednarodni šoli Marymount v Rimu organiziralo slovenski medeni zajtrk za učence 8. razreda osnovne šole in njihove učitelje. Uvodoma je učence pozdravil veleposlanik Republike Slovenije pri Svetem sedežu Tomaž Kunstelj, ki je dejal, da Slovenija kot zelena dežela vzpodbuja kmetijstvo in posebej čebelarstvo ter pridelavo zdrave hrane, saj je nezdrava hrana in neuravnotežena razporeditev hrane med revne in bogate zaskrbljujoč svetovni problem. Veleposlanik Kunstelj je izpostavil pomen razširjanja vedenja o zdravi prehrani mlajšim generacijam. Ob koncu je veleposlanik omenil slovenska prizadevanja za razglasitev 20. maja za Svetovni dan čebel.

V nadaljevanju je  predal besedo Metki Kunstelj, ki je učencem predstavila pomen čebel v prehranjevanju, o njihovi ogroženosti ter orisala prizadevanja Slovenije za razglasitev svetovnega dneva čebel. Učencem, ki so prejeli tudi slikovno gradivo  je ob koncu predstavitve razložila, kaj smo pripravili za zdrav slovenski zajtrk.

Veleposlaništvo RS je postreglo slovenski lipov med, slovensko maslo in slovenska bio jabolka. Ravnateljica šole se je zahvalila za pobudo, ki je bila več kot dobrodošla, in dejala, da bo pomen čebel v prehranjevanju predstavljen tudi pri šolskih predmetih, ki se ukvarjajo z okoljsko problematiko.