Veleposlaništvo RS Vatikan /Novice /
20.11.2012  

Dogodek na Papeški cerkveni (diplomatski) akademiji v Rimu ob 20-letnici vzpostavitve diplomatskih odnosov med RS in Svetim sedežem ter srečanje nekdanjega državnega tajnika Svetega sedeža kardinala Sodana in prvega PV RS Peterleta,12.11.12

Veleposlaništvo RS pri Svetem sedežu je ob 20. obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem v sodelovanju s Papeško cerkveno akademijo v Rimu organiziralo srečanje nekdanjega državnega tajnika Svetega sedeža kardinala Sodana in prvega predsednika Vlade RS Peterleta.

Osnovni namen je bil obuditi spomin na dogodke ter osvetliti okoliščine, ki so pred 20. leti privedle do vzpostavitve diplomatskih odnosov med RS in Svetim sedežem, kar sta v govorih udeležencem orisala kardinal  Angelo Sodano in sedanji evropski poslanec Lojze Peterle. Dogodka so se udeležili bodoči vatikanski diplomati, povabilu veleposlaništva  se je odzval tudi kardinal Rode, predstavniki Državnega tajništva ter direktor vatikanskega časnika L'Osservatore romano.

Fotografija je tukaj