Veleposlaništvo RS Vatikan /Novice /
19.12.2012  

ZBIRANJE PODPISOV ZA RAZPIS ZAKONODAJNEGA REFERENDUMA O ZAKONU O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O ZDRAVSTVENI DEJAVNOSTI

Dušan Harlander, Krka 17, Novo Mesto je v Državni zbor RS vložil pobudo za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah zakona o zdravstveni dejavnosti. Predsednik Državnega zbora RS je določil rok za zbiranje podpisov volivcev v podporo zahtevi za razpis omenjenega referenduma od 3.1.2013 do 6.2.2013, ki je zadnji dan zbiranja podpisov.

Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo:

»PROTI CENTRALIZACIJI ZDRAVSTVA«


Skladno s 16b. členom ZRLI lahko volivci podpis na obrazcu podpore potrdijo tudi diplomatskem predstavništvu ali konzulatu RS v tujini.

Volivec svojo podporo tako, da vpiše svoje osebne podatke na Obrazec za podporo volivca Volivec lahko da svojo podporo s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat.

Volivec izpolni prvi del obrazca in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo. Uradna oseba na veleposlaništvu preveri volivčevo identiteto na podlagi vpogleda v osebni dokument in potrdi verodostojnost njegovega podpisa.

Uradna oseba potrjen obrazec vrne volivcu, ki ga nato sam posreduje pobudniku na naslov:
Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto
Mej vrti 5
SI – 8000 Novo mesto