Veleposlaništvo RS Vatikan /Novice /
23.05.2012  

ZBIRANJE PODPISOV ZA SPREJEM ZAKONA O OSEBNI ASISTENCI

Društvo za teorijo in kulturo hendikepa, Neubergerjeva 7, Ljubljana, je na podlagi Zakona o referendumu in ljudski iniciativi, vložilo pobudo volivcem za vložitev zahteve za začetek postopka za sprejem Zakona o osebni asistenci.

Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo:

»Za osebno asistenco«


Skladno s 16b. členom ZRLI da volivec svojo podporo tako, da vpiše svoje osebne podatke na Obrazec za podporo volivca, na katerem je navedeno, da daje podporo predlogu za vložitev zahteve za začetek postopka za sprejem Zakona o osebni asistenci. Volivec lahko da svojo podporo s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat.

V času od srede 16. 5. 2012 do sobote 14. 7. 2012 lahko volivci s stalnim ali začasnim prebivališčem v tujini obrazec podpore potrdijo tudi na diplomatskem predstavništvu ali konzulatu Republike Slovenije v tujini.

Volivec izpolni prvi del obrazca in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo. Uradna oseba na veleposlaništvu preveri volivčevo identiteto na podlagi vpogleda v osebni dokument in podpis potrdi z lastnoročnim podpisom in žigom diplomatskega predstavništva oz. konzulata.

Uradna oseba potrjen obrazec vrne volivcu, ki ga nato sam posreduje pobudniku na naslov:
YHD – Društvo za teorijo in kulturo hendikepa
Neubergerjeva 7
1000 Ljubljana

Obrazec podpora volivca je tukaj