Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo pri Svetem sedežu Vatikan

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

    V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

  • Slovenija tudi tokrat poskrbela za božično okrasitev bazilike svetega Petra v Vatikanu

    Tudi tokrat sta slovenska strokovnjaka okrasila baziliko svetega Petra ob božičnih praznikih. Projekt poteka že od leta 2011 ob podpori Republike Slovenije ter pomoči slovenskih donatorjev. Gre za dolgoletno tesno sodelovanje slovenskih strokovnjakov s področja floristike in hortikulture, Sabine Šegula in Petra Ribiča, z vatikanskimi vrtnarji pod vodstvom Rafaela Torninija.

  • Srečanje veleposlanika Jakoba Štunfa z velikim mojstrom Fra'John Dunlapom

    Srečanje veleposlanika Republike Slovenije pri Svetem sedežu Jakoba Štunfa z velikim mojstrom Suverenega malteškega viteškega reda Fra'John Dunlapom

Dogodki

  do
Veleposlaništvo Republike Slovenije pri Svetem sedežu Vatikan
Via della Conciliazione 10
00193 Rim
Italija

Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament 2024

Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament bodo potekale 9. 6. 2024. Veleposlaništvo Republike Slovenije pri Svetem sedežu je začelo z volilnimi opravili na katera opozarjamo volivce.

  do

Overitev podpisa na obrazcu podpore

Overitev podpisa na obrazcu podpore pobudi politična stranka Resni.ca, na podlagi Zakona o referendumu in ljudski iniciativi, volivcem za vložitev Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost.